Foredrag: Når familiehemmeligheter dukker opp i slektsforskningen

Foredrag: Når familiehemmeligheter dukker opp i slektsforskningen

Et personlig og inspirerende foredrag som rører ved dype, universelle følelser knyttet til identitet, arveskam og familiehemmeligheter.

Jeg hadde lang fartstid som tekstforfatter i reklamebransjen, men ingen forfatterambisjoner før den spesielle og gripende historien om min egen bestemor krevde å bli fortalt. «Ringrosen. Jakten på en sannhet», den første boken i trilogien om Randi, kom i 2014. Det er en historie om å vokse opp og finne sin egen vei og styrke – til tross for mye ytre motstand. Bok nummer to, «Tideverv», ble lansert før jul i 2016.  Her følger vi Randi videre gjennom tro, tvil og tøffe valg, i det som er blitt kalt en medrivende og inspirerende historie om kvinnekamp og hverdagsmot, like aktuelt i dag som for 100 år siden.

Under researcharbeidet til bøkene fant jeg en hemmelighet i Riksarkivet som bestemor hadde båret på et helt liv. Oppdagelsen gjorde meg bevisst på hvor mye en hendelse kan prege oss mennesker i generasjoner, og hvor viktig det er at vi forstår fortiden – for å kunne møte fremtiden, uten å bære med oss en annens bagasje. Jeg brenner for at andre skal få oppleve den samme forløsningen som jeg og familien min fikk da vi endelig forsto hvor mye bestemors traume hadde påvirket våre tanker og handlingsmønstre på et ubevisst nivå. Vi både arver og overtar ubearbeidede følelser og traumer, enten vi vil eller ikke. Ved å ta et skritt tilbake, og se hva som ligger i vår egen fortid, kan vi lettere oppdage hva som er vårt og hva som er ikke er det. I TV-serien «Hvem tror du at du er» er det akkurat denne forløsningen som skjer for deltakerne når de finner sine familiehemmeligheter.

Dette er et nært, personlig og inspirerende foredrag som passer for alle typer foreninger og organisasjoner med en voksen medlemsmasse.

Er dere interessert i å høre mer, kontakt meg her!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-taggene og atributtene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>