Velkommen!

Mitt navn er Lena Roer, og jeg er en engasjert indieforfatter og foredragsholder. For å romme alt jeg har på hjertet, etablerte jeg i 2016 Calendula forlag og formidling. Forøvrig sitter jeg også som styremedlem i Forfatterforbundet.

Alle disse magiske hendelsene som skjer …

Fremtidens bokbransje

Hva skjer med fremtidens bokbransje? TEMADAG

Som indieforfatter ønsker jeg å være en naturlig del av fremtidens bokbransje, men hva må vi som utgir selv gjøre for…

«Live» med skrivetips hos Kontochristos!

I dag var jeg invitert til å dele skrivetips og gründertanker i livesendingen til Inger Lise Sæther Kontochristos, oversetter, frilansjournalist, tekstforfatter, blogger…

Forfatterforbundet er stiftet!

Historien om hvordan jeg havnet i styret i Forfatterforbundet Eller, historien OM Forfatterforbundet: Det hender det dukker opp noe du plutselig…

En sorg som ikke ville slippe taket

Siden jeg begynte å lete i bestemors historie har jeg lært svært mye om hvordan en hendelse kan prege en familie…

Lydbøkene til Ringrosen og Tideverv er klare for nedlastning!

Rett som det er hender det at det skjer veldig fine ting i denne underlige bokprosessen. Som du kanskje husker var…

Hemmelighet i Salonghistorie på NRK P2

Klikk her og hør min Salonghistorie på NRK radio P2. Alltid tilgjengelig, som det så fint står på NRKs nettsider. Hva…

Historier fra virkeligheten overgår alt annet

Ekte historier gjør noe med oss Historier fra virkeligheten, levde liv, gjør inntrykk! Da jeg var liten var jeg et slikt…

«Ringrosen» blant «Mest utlånte lydbøker» hos NLB.no!

«Ringrosen» spirer blant «Mest utlånte lydbøker» hos NLB.no! Det er så utrolig morsomt å se hvordan bøkene mine rett som det…

Bestill bøkene om Randi her. Papirbøker kan selvsagt signeres, bare gi meg beskjed!

Innbundne bøker sendes så snart som mulig fra oss. E-bøker kan du lese umiddelbart på favorittskjermen din

Følg jakten på historien – fra jeg startet å lete

En fantastisk historie

Jeg liker å skrive, men er ingen forfatter – pleier jeg å si, i alle fall. Jeg er tekstforfatter, og trives…

Bestemors postkortalbum

Bestemor het Randi og bodde i huset ved siden av oss. Hun hadde kjøpt huset usett i 1968, for hun stolte…

Jakten er i gang

Jeg satt med et gammelt album, og liksom bare ante at her lå det en utrolig historie gjemt. En liten del…

Forfatter

Jeg har aldri hatt noen drøm om å bli forfatter. Likefullt er det som om bestemor Randis historie alltid har ligget og ventet på meg. «Bestemors liv burde vært fortalt om i en bok!» tenkte jeg i 12-års alderen. Jeg kan huske at tanken slo meg mens jeg kikket på et seilskutemaleri i stuen hennes.

Jeg utdannet meg til tekstforfatter, og våren 2009 fikk jeg plutselig en ny samarbeidspartner. Tidligere hadde hun jobbet med en utgitt forfatter, og jeg fikk skikkelig prestasjonsangst. «Bare så det er sagt, er jeg kun tekstforfatter. Jeg har INGEN ambisjoner om å bli forfatter!» sa jeg bestemt, mest for at hun ikke skulle bli skuffet over meg.

Vi hadde et oppdrag der vi kjørte mye rundt i bil. Det ga rom for mange samtaler med påfølgende tankevirksomhet. «Jeg skal fortelle bestemors historie!» innså jeg plutselig den 9. september 2010. Den dagen endret alt seg.

Formidler

Valget jeg gjorde i 2010 om å fortelle min bestemors historie, har siden snudd opp ned på hvem jeg er og hva jeg ønsker å bruke tiden min på. Det ble et valg om å følge hjertet. Pussig nok tenkte jeg allerede da at det var noe jeg skulle si med denne historien, noe som kunne være viktig, forhåpentligvis for flere. Hendelser, tanker og følelser er universelle, og i sine unge år opplevde Randi svært mange dramatiske, men også allmennmenneskelige hendelser som vi også i dag kan kjenne oss igjen i. Gjennom prosessen har jeg lært utrolig mye om mellommenneskelige sammenhenger jeg tidligere ikke har ant noe om.

Følelsen av at det er viktig å formidle disse sammenhengene har føltes som en trygghet å ha med seg i arbeidet. Det er noe jeg vil si med denne historien, og det budskapet er viktigere enn lille meg. Det er som en plog. Jeg er bare den som skyver. Det kan jeg klare.

Forlegger

I 2014 debuterte jeg med «Ringrosen. Jakten på en sannhet» på Juritzen forlag. Under skrivingen av «Tideverv» vokste det fram et sterkt ønske om å skape et formidlingsrom som var stort nok for det jeg har på hjertet. Det innebar at jeg selv måtte stå for utgivelsen. Da jeg plutselig fikk en investor, var saken klar! Manuset ble derfor aldri sendt noe forlag, men jeg har selvsagt engasjert og investert i redaktør, språkvasker, korrekturleser og designere for at resultatet skulle bli best mulig. At jeg har bakgrunn fra reklamebransjen og som prosjektleder, har også vært til god støtte under etableringen av Calendula forlag og formidling. Ved oppstarten i 2016 overtok Calendula også rettighetene til den første romanen, «Ringrosen». Calendula er for øvrig det latinske navnet for ringblomst – ringrose. Så klart!

Ta gjerne kontakt med meg. Beste hilsen fra
Lena Roer, forfatter, formidler og forlegger

Meld deg på nyhetsbrevet!

Sendes kun ved spesielle anledninger.

Jeg er med!

Bestill et inspirerende foredrag om hva som kan skjule seg i familiehistorien

Elise Ottesen-Jensen – en sterk kvinneforkjemper som satte dype spor

Fra arkivet …

Denne lille snutten laget jeg da jeg skrev «Ringrosen». Den er veldig enkel og absolutt laget av en amatør, men det var en enkel og effektfull måte å sette meg selv i den riktige stemningen på. Pianostykket, «Clair du Lune» av Debussy, fulgte historien slik at jeg til slutt ville nevne den i romanen. Fortsatt er det slik at når jeg hører denne musikken, er det så jeg transporteres tilbake til Kragerø i årene 1912 til 1918.

Ble du nysgjerrig på Randi og den utrolige historien hennes? Bestill bøkene, da vel!

Innbundne bøker sendes så snart som mulig fra oss. Signeres etter ønske. E-bøker kan du lese umiddelbart på favorittskjermen din