Å være sin egen bokselger

Til helga skal jeg gjøre nok en ting jeg aldri trodde jeg skulle gjøre: Selge og signere egne bøker på det store julemarkedet på Hydrogenfabrikken i Fredrikstad. Hvorfor skal jeg som forfatter gjøre det, er det kanskje noen som spør seg? Kan ikke folk kjøpe boka mi i en bokhandel?

Joda, absolutt, det er bare det at min bok ikke finnes i så veldig mange bokhandlere (ennå, våger jeg meg til å si). Slik veldig mange andre ukjente forfattere også opplever, tar de store bokhandlerkjedene stort sett inn bestselgerne eller forfattere som er allerede er kjente. Debutanter faller lett ut av kjededistribusjon, og det er jo mildt sagt veldig synd. Ikke bare for forfatterne, men også for leserne, som får mindre å velge blant.

Siden jeg har noe på hjertet som jeg ønsker å få fortalt, får jeg heller finne mine egne salgskanaler, tenker jeg. Det er også dette ønsket som er motoren min i alt dette, og som hele tiden får meg til å gjøre ting jeg før aldri ville tenkt på engang. Og heldigvis for både deg og meg, er dette julemarkedet helt fantastisk, med mange flinke og dedikerte kunstnere og kunsthåndverkere, for ikke å snakke om de vakre barnebøkene min egen redaktør, Marte Gresvik, skal selge fra sitt eget forlag, Gresvik forlag. Her kan du gjøre flotte julegaveinnkjøp til store og små, og ta helst med kontanter. Kom og se, kom og kjøp! Åpent fra 13 – 18 begge dager.

Som om ikke helgen allerede er fylt opp med to-dagers julemesse, skal jeg også holde foredrag på DIS Østfold sitt medlemsmøte på Roald Amundsens Minne i Borge klokken 11.00 lørdag 13. desember.

Jeg tror på å dele kunnskap og erfaring. I jakten på historien i “Ringrosen” fant jeg bl.a. min bestemors hemmelighet i Riksarkivet. Å finne ut av familiehemmelighetene og hva det kan bety for oss på vår livsvei videre, er en av tingene jeg ønsker å fortelle om – fordi jeg ser at dette er noe som berører svært mange. For, finnes det ikke hemmeligheter i de fleste familier?

 

 

Del på: