Det svinger litt!

Opplesning fra “Ringrosen” under Debutantdagene på Litteraturhuset. Damen med ryggen til er Vigdis Hjort. Foto: Christen Krohg

I går kom jeg hjem etter tre fine, spennende og utfordrende debutantdager i Oslo, et arrangement jeg så vidt kom med på siden invitasjonsmailen forsvant et sted ut i cyberspace på vei fra Oslo til Fredrikstad. Midt i november hørte jeg om arrangementet via sosiale medier, men mine forsøk på å finne ut om det var mulig å få være med, førte dessverre ikke fram. Det var vel ikke alle som ble invitert da, tenkte jeg, og lot det ligge. Må innrømme at det føltes litt som å være den som ikke ble inivtert med i klassebursdagen, men jeg syntes det var litt rart, siden det var så mange som var ført opp i programmet. 

Fredag kveld fikk en av mine meddebutanter på Juritzen, Christen Krohg, som har skrevet den eminente krimromanene “Kileskrift”, nyss i at jeg ikke var invitert, og mente at jeg måtte være falt ut fra listene, for dette var for alle debutanter. Han sendte straksens en mail til lederen av arrangementet. For å gjøre en lang historie kort: Mandag formiddag var jeg med i programmet, og kunne begynne å glede meg. Og jammen har dette vært spennende dager! Siden det ikke var tid for en forfatter å lese “Ringrosen” for så å presentere den, ble det min flinke redaktør Marte Gresvik som hev seg rundt. Det hele endte godt, også opplesningen min. Da får det heller være at jeg selv var bud med bøker fra forlaget på torsdag, siden Tanum på Litteraturhuset ikke hadde fått beskjed om at jeg var med, og dermed heller ikke bestilt inn boka for salg. At en mail ikke kommer fram, kan altså få mange uheldige ringvirkninger.

Men – så skjer det plutselig noe som er svært uventet, men ikke mindre morsomt: I går fikk jeg høre at jeg er en av de nominerte til å vinne Fredriksstad Blads Publikumpris i januar! Vet vel ikke om jeg føler meg helt verdig, det finnes jo mange flotte kandidater som ikke er nevnt, Grace Bullen, som vant gull i Ungdoms-OL f.eks. Men, noen har altså gjort dette utvalget, og jeg må jo bare takke for tilliten over å bli tatt med i denne sammenhengen. Man blir jo glad, takknemlig og føler seg litt beæret over noe sånt!

Hvis du vil stemme på meg, kan du sende en sms med teksten FBRED (mellomrom) 8 til 2005. Hver melding koster 5 kroner. Du kan stemme hvor mange ganger du vil. Siste frist for å stemme er onsdag 7. januar 2015.

Les mer om Publikumsprisen og de andre kandidatene i Fredriksstad Blad her!

Del på: