Også digitale lydbøker av «Ringrosen» og «Tideverv»!

Var det noen som ønsket seg kommersielle digitale lydbøker, sa du?

Magi skjer virkelig, i hvert fall går det an å ønske seg noe – og så få det oppfylt! For bare en uke siden jeg skrev jeg her på bloggen at jeg ønsket meg at lydbøkene som NLB, Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, hadde eller var i ferd med å lese inn, også måtte bli tilgjengelig for alle andre lesere. Lyttere av digitale lydbøker, er vel er mer riktig å si. Allerede tre dager etter fikk jeg lydbokkontrakt i posten fra Cappelen Damm. Etter en telefon til med spørsmål om muligheter for utgivelse, kom de meg i møte med et tilbud. Så lett var det, liksom! Men, det er klart, hadde ikke bøkene allerede vært lest inn av NLB, ville dette neppe blitt noe av. Eller? (Man vet jo aldri med Redaksjonen. Tenk hvis det sitter noen og trekker i trådene våre, som om vi er «puppets on a string». Herrejemini, så gøy de må ha det …)

Slik presenteres RIngrosen som lydbok for NLBs brukere

Kall meg gjerne en naiv optimist

Jeg tror virkelig at fine ting kan skje, også med bøker som ble er utgitt for over tre år siden! Hvorfor ikke? Det er jo mange som ennå ikke har oppdaget den, eller som ikke har fått med seg at det er kommet en oppfølger. Jevnlig får jeg tilbakemeldinger fra lesere som er så glade for at de har oppdaget og lest denne historien, eller som har lest «Ringrosen», og så oppdaget et det er kommet ut enda en bok om Randi. Eller som har lest begge og hører at det kommer en siste. Jeg vet mange ser fram til det, også hos NLB!

Det er visst en vesentlig forskjell på serieromaner og romanserier, og mine bøker er vel i sistnevnte kategori. NLB er i hvert fall flinke med å fortelle at det er flere bøker i serien, og det er jeg glad for. Cappelen Damm tilbød faktisk kontrakt for begge to som digitale lydbøker med det samme, enda skuespiller Liv Steen ennå ikke har rukket å lese inn «Tideverv». Den står på programmet så snart hun er ferdig med et par andre bøker. Jeg har vært i kontakt med henne, også for å høre hvordan hun jobber  med en tekst. Det er spennende å lære om andre fagområder, og jeg har stor respekt for den jobben skuespillere gjør når de sitter pal i et studio og leser inn en en hel roman på 468 sider. 17 timer og 25 minutter ble det ferdige resultatet på. Gadd vite (som bestemor pleide å si) hvor mange opptak som måtte til … Mitt spede forsøk på å lese inn første kapittel av «Ringrosen» tror jeg endte med 38 opptak. Minst.

Hør på denne ørlille snutten fra innledningen hvordan en proff leser:

 

Vil du høre resten, kan du laste ned hele boken som digital lydbok om ikke alt for lenge! Hurra for det! Og til neste år kan du som abonnerer på Storytel høre dem der. Hurra igjen! Da gjenstår det bare å ønske seg CD-utgivelse … Hmmm. Et nytt ønske, der altså.

 

Del på: