INSPIRASJONSKVELD: It runs in the family

Om forfedrenes familiehemmeligheter som fortsetter å hemme oss i våre liv

Hva med å arrangere en kveld som åpner for innsikt, forståelse og nye muligheter. Der du får oppleve et personlig og inspirerende foredrag som rører ved dype, universelle følelser knyttet til identitet, arveskam og familiehemmeligheter. Oppdage potensialet som ligger i å bryte sirkler av følelser som ikke gavner oss?

Ta kontakt for mer informasjon og bestilling!

En kunstner og en forfatter ser på hvordan vi preges av vår families historie. Ubevisst arver og overtar vi nemlig både ubearbeidede følelser og traumer, enten vi vil eller ikke. Ved å ta et skritt tilbake, og se hvilke familiehemmeligheter som ligger i vår egen fortid , kan vi lettere oppdage hva som er vårt og hva som er ikke er det. Vi kan få øye på følelser og tanker vi kan og bør legge i fra oss. Innsikten lar oss se forbi forventningene, slik at vi lettere kan anerkjenne oss selv og andre som sårbare og menneskelige. I TV-serien «Hvem tror du at du er» er det akkurat denne forløsningen som skjer. Den er viktig for alle, ikke minst for våre barn og barnebarns skyld. Når vi vet, kan vi tilgi både andre og oss selv. Ved å omfavne oss selv for den vi er, kan vi gå sterkere og mer empatisk inn i framtiden.

Om oss

LENA ROER hadde lang fartstid som tekstforfatter i reklamebransjen, men ingen forfatterambisjoner, før den spesielle og gripende historien om hennes egen bestemor krevde å bli fortalt. «Ringrosen. Jakten på en sannhet», den første boken i trilogien om Randi, kom i 2014. Det er en historie om å vokse opp og finne sin egen vei og styrke – til tross for mye ytre motstand. Bok nummer to, «Tideverv», ble lansert før jul.  Her følger vi Randi videre gjennom tro, tvil og tøffe valg, i en medrivende og inspirerende historie om kvinnekamp og hverdagsmot, like aktuelt i dag som for hundre år siden. Under researcharbeidet til bøkene fant Lena en hemmelighet i Riksarkivet som bestemoren hadde båret på et helt liv. Oppdagelsen gjorde henne bevisst på hvor mye en hendelse kan prege oss mennesker i generasjoner, og hvor viktig det er at vi forstår fortiden og våre familiehemmeligheter – for at vi skal kunne møte fremtiden, uten å bære med oss en annens bagasje. Lena brenner for at andre skal få oppleve den samme forløsningen som hun og familien fikk da de endelig forsto hvor mye bestemorens traume hadde påvirket deres tanker og handlingsmønstre på et ubevisst nivå. Det blir anledning til å kjøpe Lenas bøker, «Ringrosen» og «Tideverv», signert.

VIBEKE JERKAAS, kunstner, designer og formidler, vil snakke om hvordan og hvorfor hun laget utstillingen «Feel free», en utstilling som ble skapt med utgangspunkt i deler av livshistorien til kjente og ukjente. Hun lar oss få innblikk i hennes erfaring med skriving som verktøy for å skape en distanse til og forståelse av fortiden. Vibeke bruker skriving som en metode for å få øye på hva hun tenker og malingen som en måte å uttrykke hva hun føler. Gjennom kunstprosjektet «Feel free» har hun oppdaget at selv om vi bærer unike historier, er følelsene universelle. Utgangspunktet for hele prosjektet, var Vibekes erfaring med å skrive det hun kaller sin pappahistorie. En historie som handler om å savne en pappa som ikke var så god til å være far, og om hvordan hun ved å bearbeide det som hadde vært vanskelig, fikk øye på alt det som faktisk var fint.

 

TILLEGG: Skap den riktige stemningen gjennom vakker og rørende musikk!

HEGE SAUGSTAD er sarpsborgjenta som fikk sitt gjennombrudd under Jazzfestivalen på Kongsberg i 1998 og som i dag blitt en anerkjent og meritert artist og låtskriver. Vibeke og Lena er både stolte og glade over å ha henne med seg denne kvelden. Hege vil bidra med sine personlige og nære melodier og tekster, både norske og engelsk. Hege Saugstad har alltid høstet gode kritikker, særlig som jazzsanger, men også for sin allsidige og særegne måte å tolke kjente melodier på, blant annet velkjente «De nære ting».

Ta kontakt for mer informasjon og bestilling!

 

 

Del på: