Givende forfatteraften i Kragerø!

Kragerø er blitt en spesiell by for meg, siden det er der historien i Ringrosen foregår. Det er i disse små gatene at Randi løper rundt, og det er i denne småbyen hun lever og vokser opp. Jeg må innrømme at før jeg startet opp med dette bokprosjektet hadde jeg ikke vært i Kragerø så mange ganger. I vår familie har vi ikke lenger noen nære slektinger der, så Kragerø var jeg mest kjent med gjennom bestemors fortellinger. Men, siden 2010 har jeg til tider dypdykket i både byen og historien dens, og det har blitt noen gåturer, både alene og sammen med lokalkjente. Det har vært til ufattelig stor hjelp.

Torsdag 23. oktober var jeg invitert til forfatterkveld på biblioteket i Kragerø, og det ble en utrolig fin opplevelse. Selv om det skjedde mange ting i byen akkurat denne kvelden, og været var mildt sagt helt elendig, kom det allikevel over 70 interesserte tilhørere. Det sier vel sitt om kulturinteressen her!

Jan Mehlum og Trude Teige var også kommet for å fortelle om sine siste krimromaner, og det var interessant å se at vi alle på hvert vårt vis berørte den samme tematikken: barns sårbarhet og krav på verdighet.

Nå gleder jeg meg til neste besøk i byen: 5. februar 2015 på Historielagets møte. Da skal jeg fortelle om jakten på historien i Ringrosen.

Her finner du flere bilder fra kvelden

Del på: