Hemmelighet i Salonghistorie på NRK P2

Klikk her og hør min Salonghistorie på NRK radio P2. Alltid tilgjengelig, som det så fint står på NRKs nettsider.

Hva er en Salonghistorie?

Forrige uke gjorde jeg to ting jeg aldri har gjort før. Jeg deltok i Salongen på P2s Salonghistorier. I motsetning til de vanlige programmene der de inviterer noen til samtale i studio, er det her ganske vanlige mennesker som forteller uvanlige historier fra egne liv med publikum i salen. Denne gangen skulle NRKs redaksjon komme til Litteraturhuset i Fredrikstad, og via vakre sjeler som visste at jeg hadde noe på hjertet, ble jeg spurt.

Jeg må innrømme at jeg ikke hører så ofte på radio, men det siste året har Salongen blitt et av mine favorittprogram. Grunnen er at her snakkes det lenge om ordentlige ting. Jeg kan ikke høre radio når jeg skriver, for ordene har en tendens til å snike seg inn i det jeg skriver. Men, plutselig skal en vegg males eller en kleshaug strykes! Da er det supert å finne Salongen eller en Salonghistorie på Podkast. En venninne tipser gjerne også om spesielle samtaler hun tror kan være interessante for meg. Når noen snakker om akkurat det jeg også går og tenker på og baler med, føles det som å finne gull. En samtale som har betydd noe ekstra for meg, er denne med Mari Boine.

Hemmeligheten i Riksarkivet

Brevet fra Riksarkivet, med avisartikkelen som beskrev hele ulykken til høyre.

Følelser er universelle, og historier har en tendens til å gjenta seg, men jeg håper aldri noen må oppleve det min bestemor gjorde da hun var ti år. Jeg har tidligere fortalt om hemmeligheten hennes som jeg fant i Riksarkivet, men jeg har egentlig aldri fortalt offentlig hva det var jeg fant. Så når jeg skulle gjøre det for første gang, tok jeg det like godt på riksdekkende radio. Det føles som om alt har en modningsfase, og jeg tror både jeg og historien måtte ha denne tiden på oss for å kunne stå i alt det som tidligere har vært så voldsomt – at det aldri skulle snakkes om.

Klikk på lenken for å høre hele min Salonghistorie på NRK radio P2 her. Håper noe i den kan gi resonans til ditt liv.

En lettet gjeng etter å ha fortalt hver sin Salonghistorie, fra venstre: Lena Roer, Eline Opsahl, Roskva Koritzinsky og Egil Syversen. Sittende: Ketil Brenna-Lund. Foto: Arnt Nicolai Mehus

I tillegg til min historie, var også Ketil Brenna-Lund, Roskva Koritzinsky, Egil Syversen og Eline Opsahl på scenen. Roskvas bittersøte kjærlighetssorghistorie blir sendt litt senere, men de andres, tildels ustyrtelig morsomme historier kan du også få med deg her.

 

Del på: