OMG! Jeg har vunnet en litteraturpris!

En glad litteraturprisvinner sammen med, fra venstre, Jostein Lunde i legatstyret, vinner av Publisitetsprisen, Jan Olav Simensen, og Hans Petter Hovelsen i legatstyret. 

Ja, hvilke ord skal man egentlig bruke når man er tildelt en helt ekte litteraturpris for sin debutroman, bare et par måneder etter at den er kommet ut? Ikke vet jeg, jeg vet bare at jeg i dag er så glad, så glad – og så enormt takknemlig for at juryen ønsket å satse på meg, blant alle dyktige og erfarne forfattere i Fredrikstad-distriktet!

 «Litteraturprisen 2014» og broderprisen «Publisitetsprisen 2014», som ble tildelt Jens Olav Simensen, har siden 1984 blitt delt ut av «Fredrik Halvorsens legat for allmennyttige formål», og bestyres gjennom Fredrikstad Næringsforening. Legatstyrets leder, Jostein Lunde, sa i sin innledningstale at prisene er ment som en heder og ære til enkeltpersoner i Fredrikstad som har gjort en god innsats. Både Jens Olav og jeg ble premiert med kr 10 000 hver, i tillegg til blomster og et flott diplom laget av kunstneren Ellen Auensen. Diplomet skal henge her i skrivehulen min, slik at jeg kan titte bort og tenke at det faktisk var noen som trodde så mye på meg at de ville gi meg en litteraturpris for min debutroman. Tenk det!

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelsen for årets litteraturpris heter det blant annet: «Årets prisvinner er oppvokst i Råde, men er nå bosatt i Fredrikstad. Hun har jobbet som profesjonell tekstforfatter i hele sitt voksne liv etter endt utdannelse ved anerkjente Westerdal, før hun tok skrittet med å utgi sitt første skjønnlitterære verk ’Ringrosen’ i 2014. Hun har i forbindelse med boken lagt ned ett stort og imponerende researcharbeid for å skrive en 469 siders roman basert på sin bestemors Randis liv. Boken har høstet gode anmeldelser nasjonalt for sitt ordforråd, velformulerte språk, stemningsbeskrivelse og innlevelse i historien. Boken forteller om sorger, gleder og hemmeligheter, og har mange poenger i seg som også dagens generasjon kan ta lærdom av. Roer legger opp til at det bør og kan komme en oppfølger. Vi håper at prisen kan være med og bidra til at så skjer, og at ’Ringrosen’ når ut til ett stadig voksende publikum.»

Jeg kan bare si: Tuuuusen, tusen takk, dette var virkelig en gedigen og utrolig flott overraskelse som er til stor inspirasjon!

Her er link til artikkel om utdelingen i Fredriksstad Blad.

Og her er Moss Avis sin artikkel.

 

Del på: