Kvinnekamp midt i et tidsskifte, et tideverv

Fra brosjyen som ble utgitt i forbindelse med Stemmerettsjubileet i 2013

Se denne oversikten over kvinnens vei inn i offentlige roller i Norge siden 1849. Er du egentlig imponert? Den siste tids hendelser i USA har vist at vi fortsatt har en lang vei å gå for at kvinner har full likestilling, likelønn og likeverd. Som Fernanda Nissen sa: «Det kvinner egentlig kjemper for, er menneskerett, ikke kvinnerett». Tiden er inne for et nytt tidsskifte – et nytt tideverv! 

Nå kan du være med Randi inn i en spennende historie om kvinnekamp og hverdagsmot i tiden rett etter første verdenskrig! Dette er «Tideverv»:

Fra baksideteksten: «I en opprivende tid etter første verdenskrig prøver hele nasjonen å få hverdagen på gli etter lang tids frykt, streng rasjonering og spanskesyken. Også i Randi Svendsens unge liv har det vært mange dramatiske opplevelser – morens død var en av dem. En februardag i 1919 blir Randis liv nok en gang snudd på hodet, når papa, som skal returnere til jobb og liv i USA etter en visitt i Norge, gir datteren én natt til å velge et yrke hun kan forsørge seg på. For en ung kvinne på 16 år er det en skjellsettende avgjørelse å ta.»

I «Tideverv» følger vi Randi gjennom tro, tvil og tøffe valg, i en medrivende og inspirerende historie om kvinnekamp og hverdagsmot. Omstendighetene fører Randi i kontakt med en rekke sterke medsøstre, blant dem Elise Ottesen-Jensen, den norske kvinneforkjemperen som ga opphavet til «Ottar»-navnet og som grunnla RFSU i Sverige. Elise ble for sitt arbeid Nobelprisnominert og siden hedret på svenske frimerker, men er dessverre lite kjent i Norge. Det håper jeg å kunne gjøre noe med.

Bestill «Tideverv» nå, her på nettsiden, hos nettbokhandleren eller hos din favorittbokhandel!


Dette er den andre romanen i trilogien om Randi, som begynte med Ringrosen. Jakten på en sannhet i 2014. Historien bygger på virkelige hendelser fra livet til min kjære bestemor, her som barn sammen med lillebroren Philip. Ble livet slik hun drømte om – eller kanskje ikke drømmene var store nok for det livet hun til syvende og sist valgte? Frem til jul har vi også et ekstra godt tilbud på den første boken i trilogien, Ringrosen. Få med deg begynnelsen på den spennende historien om Randi! 

ER DU BOKHANDLER? Ta kontakt for ekstra gode tilbud på «Ringrosen» fram til jul 2016.

Del på: