Ringrosen er klar for salg!

Endelig er dagen her: Boka mi er på lager
I går fikk jeg beskjed om at fem eksemplarer av Ringrosen var ankommet forlaget som ekspresspakke fra trykkeriet, og en av dem er nå på vei i posten til meg! Jeg innrømmer glatt at jeg er utrolig spent og nysgjerrig på hvordan det vil være å holde den. Lukte den. Kjenne tyngden i hånden. Ikke minst, for den er nokså tykk. Hele 468 sider, men – det var sånn den måtte bli. Selv har jeg alltid elsket mursteinsbøker, og jeg får håpe at det er flere som liker langlesere.

Ikke for det, det gikk unna da min kusine leste den høyt for min tante her i mai. Det er ikke til å tro, men de satt hele 11 timer i strekk, inkludert pauser. Sier at de ikke klarte å legge den fra seg. Det er kanskje ikke så rart når det blir så nært. Helt siden jeg startet å skrive, har jeg ønsket at tanten min skulle få lest gjennom innholdet, for i familien er det er hun som kjenner materialet best. Hovedpersonen Randi er hennes mor og min egen bestemor. Øverst kan du se originalfotoet som er benyttet på omslaget, hvor Randi er fotografert sammen med sin elskede mor, Jacobia og lillebror Philip.

En roman basert på en sann historie
Selv om romanen er fiksjon, og jeg har fortalt med min stemme og sydd alle historiene sammen med selvvalgt tråd, er de fleste av hendelsene basert på virkelige hendelser. Jeg har så langt jeg har kunnet forsøkt å fortelle dem mest mulig sannferdig og troverdig, slik de har blitt fortalt meg, enten gjennom bestemors egne memoarer, opptak som er gjort med henne, andre som har nedtegnet minner, brev, notater og alt annet som jeg har kommet over underveis i arbeidet. Hvordan jeg har funnet historien kan du lese om her. Jeg var derfor utrolig spent på hva tanten min ville synes, og lettelsen var mildt sagt stor da jeg fikk denne tilbakemeldingen i en mail fra kusinen min:

“Vi er begge sterkt berørt av historien du forteller så fantastisk flott. Det er jo spesielt å få historien satt sammen, en historie vi jo alltid har kjent til små brokker av. Jeg kan bare si det kort på denne måten, det er ingenting å utsette på noe her, ingenting som skurrer eller føles feil.”

For meg er dette nok den viktigste tilbakemeldingen jeg kan få, for det er utrolig viktig for meg å ikke støte familien min med dette. Jeg ønsker å fortelle denne historien fordi jeg mener den kan si noe viktig om det å finne sin egen vei, og så er jeg jo så utrolig stolt av Randi og av hvor sterk hun var. Jeg har lurt mye på hvor hun hentet den styrken fra, og mitt forslag til hvor hun fant den kan du lese om i Ringrosen.

Ønsker du å kjøpe boka, kan du spørre etter den i bokhandelen din, bestille den hos forlaget mitt, Juritzen eller i den nettbokhandelen du pleier å bruke. Jeg håper du får en fin lesestund!

Del på: