Ringrosen er Storytelfavoritt i bladet Kamille

Storytelfavoritt i Kamille i oktober: Ringrosen

Storytelfavoritt: Jubel og stas i stua når man får tilsendt bilde av Kamilles oktobernummer (2018), der Ringrosen er listet som lytterfavoritt på Storytel!

Både Ringrosen og Tideverv ble lagt ut på Storytel tidlig i høst, og plutselig er det som om bøkene har begynt å leve et nytt liv. Nå har den første også vært listet som Storytelfavoritt, bare noen få måneder etter at den ble lagt ut! Jeg har jo forstått at det skjer noe, for jeg får jevnlig tilbakemeldinger og innspill fra lyttere som har kost seg med å lytte til bøkene – eller som forteller at de virkelig har fått kjenne på sine egne følelser når de har opplevet urettferdigheten mot Randi og broren som spesielt stor. Jeg er så takknemlig for at historien kan vekke følelser og engasjement, og kanskje, kanskje kan den sette en på sporet av hendelser som ligger bakover i egen familie? Det er mitt håp og mitt ønske, og mye av bakgrunnen for at jeg ønsker å fortelle denne historien. Svært mye av det Randi opplever i Ringrosen og Tideverv har skjedd i virkeligheten, og mye har hun fortalt om selv i sine memoarer. På et vis har vi fasiten over livet hennes, men like fullt er det også et eneste stort mysterium – slik de fleste menneskers liv er.

Hvorfor tar vi de valgene vi gjør?

Hva er det som driver oss fremover? Hva er det som holder oss oppe? Slike tanker bruker jeg svært, svært mye tid på å prøve å forstå. Derfor er dette bøker som det tar litt tid å skrive. I den videre historien tar Randi nye retningsgivende valg. Dypdykkingen min når stadig nye dybder, men jeg tror faktisk at jeg begynner å få en nokså god oversikt over hvor dette bærer hen. Og så har én svært viktig ting til falt på plass: Tittelen! Jeg vil ikke røpe den ennå, men for meg er det viktig å kjenne hvordan tittelen gir ramme til historien og åpner den mens jeg skriver. Min jobb er som billedhuggeren som forteller at statuen allerede finnes i materialet. Romanen er på et vis allerede her, men jeg må meisle den helt ut, slik at den også kan få leve sitt eget liv.

Husk: Storytelfavoritter funker også på papir!

Snart er jula her, og historien om Randi er selvsagt supre julegaver, også for dem som foretrekker gode gamle papirbøker. Jeg har nedsatte priser og halv frakt nå i desember. Du kan bestille i nettbutikken, eller gjerne sende meg en mail hvis du foretrekker det. Betaling kan skje via faktura, PayPal eller Vipps til nr. 76067. Jeg signerer selvsagt, og ønsker du ferdig innpakket gave, fikser jeg det også.

Kos deg med en rolig og fredfull førjulstid, med minst mulig stress og mas.

 

Del på: