Sees vi på Galleri Røed, Jeløya den 28.09?

Onsdag 28. september kl. 18.00 inviterer Galleri Røed på Jeløya i Moss til dobbeltforedrag med Vibeke Jerkaas og meg selv. Kvelden har fått tittelen: Historiens kraft. Forstå fortiden for å kunne møte fremtiden.

Her er hva galleriet skriver:
Opplev to spennende vinklinger av samme tema. En kunstner og en forfatter ser på hvordan vi preges av vår historie og hva vi kan gjøre for å legge fortiden bak oss.

Feel free
Hør kunstneren Vibeke Jerkaas snakke om hvordan og hvorfor hun har laget utstillingen Feel free. En utstilling som er skapt med utgangspunkt i deler av livshistorien til kjente og ukjente. Få innblikk i hennes erfaring med skriving som verktøy for å skape en distanse til og forståelse av fortiden. Vibeke bruker skriving som en metode for å få øye på hva hun tenker og malingen som en måte å uttrykke hva hun føler. Gjennom kunstprosjektet Feel free har hun oppdaget at selv om vi bærer unike historier, er følelsene universelle. Utgangspunket for hele prosjektet, var Vibekes erfaring med å skrive det hun kaller sin pappahistorie. En historie som handler om å savne en pappa som ikke var så god til å være far, og om hvordan hun ved å bearbeide det som hadde vært vanskelig, fikk øye på alt det som faktisk var fint.

Hvem er vi egentlig?
Lena Roer hadde lang fartstid som tekstforfatter i reklamebransjen, men ingen forfatterambisjoner før den spesielle og gripende historien om hennes egen bestemor krevde å bli fortalt. «Ringrosen – jakten på en sannhet», den første boken i trilogien om Randi, kom i 2014. Det er en historie om å vokse opp og finne sin egen vei og styrke – til tross for mye ytre motstand. I bok nummer to, som er under arbeid, følger vi Randis videre vekst og søken etter verktøyene som kan gjøre henne til en selvstendig kvinne.

Under researcharbeidet til bøkene fant Lena en hemmelighet i Riksarkivet som bestemor Randi hadde båret på et helt liv. Oppdagelsen gjorde henne bevisst på hvor mye en hendelse kan prege oss mennesker i generasjoner, og hvor viktig det er at vi forstår fortiden – for å kunne møte fremtiden, uten å bære med oss en annens bagasje. Lena brenner for at andre skal få oppleve den samme forløsningen som hun og familien fikk da de endelig forsto hvor mye bestemorens traume hadde påvirket deres tanker og handlingsmønstre på et ubevisst nivå. Bli med på et personlig og inspirerende foredrag som rører ved dype, universelle følelser knyttet til identitet, arveskam og familiehemmeligheter. Det blir anledning til å kjøpe Ringrosen signert.

Her er Facebook-invitasjon:
https://www.facebook.com/events/911986362234957/

Gratis adgang. Du er varmt velkommen!

 

Del på: