Bestemors postkortalbum

Bestemor het Randi og bodde i huset ved siden av oss. Hun hadde kjøpt huset usett i 1968, for hun stolte på at datteren og svigersønnen hennes hadde greie på slikt. Selv hadde hun vært lærerinne i Lofoten i mer enn 40 år. Bestefar døde brått i 1964, og siden det var hun blitt pensjonist. Da var det fint å kunne bosette seg i nærheten av familien. To av døtrene hennes hadde funnet veien til Råde i Østfold, den ene var min mor.

Min første skolegang
Jeg var stadig på besøk hos bestemor. Lærerinne-genet hennes var absolutt inntakt, og vi barnebarna gikk selvsagt på Bestemorskolen. Jeg var ivrig, og hørte også mye på bestemors fortellinger fra den gangen hun var barn. Om reisene rundt i verden på båter der hennes far var kaptein, om tre søstre som hadde giftet seg med tre brødre og ikke minst om moren som døde fra dem så alt for tidlig. Jeg lyttet og var fascinert, men glemte fort detaljene igjen.

Etter over 100 år er bestemors postkortalbum fortsatt i god stand. Vakkert, er det!

Bestemors album
Faren hennes, Philip, pleide å sende kort hjem til datteren fra alle reisene sine. Lille Randi sparte kortene i et vakkert album, sortert etter tema og farger, blomster, vakre piker, humor, byer og steder osv. Det albumet fikk jeg av og til lov til å se i, hvis jeg lovet å være svært forsiktig. Vi tok aldri kortene ut for å se på baksiden. Det var jo bare gammel skrift… Men det var her min jakt startet, den dagen jeg fikk arve min bestemors vakre postkortalbum.

Del på:

6 Comments on “Bestemors postkortalbum

  1. heia Lena
    Dette er fint. Historien om jakten på historien.. Blir som å skrive dagbok, klarner og strukturerer…

Kommentarfeltet er lukket