Krefter må til når skip skal fly

Først og fremst vil jeg gjerne si at det er utrolig hyggelig at dere som leser her følger med og engasjerer dere. Det gir masse energi og inspirasjon videre! I dag snakket jeg med en god venninne som var så spent på hvordan det gikk med prosjektet mitt. Kanskje på tide å skrive en oppdatering her igjen?

Det har tatt litt tid å lande etter storytellinguka, da jeg så at jeg måtte gjøre ting helt annerledes enn jeg først tenkte. Viktigst av alt var kanskje at jeg var nødt til å søke videre i drivkraften i historien. Jeg ser nå at denne veldige dramatiske historien egentlig er den ytre rammen for en annen historie som foregår på et indre plan. Jeg tror jeg nå har funnet «viljen» i historien, som Harry snakket om på kurset. Den dagen disse bitene falt på plass, satt jeg og tittet i en av bestemors bøker. Da falt et gammelt, gulnet papir ut. Det var et dikt, skrevet i 1911. Først tittet jeg bare litt overfladisk på det, men så begynte jeg å lese det på alvor. Plutselig slår det meg at det er jo dette det handler om. Dette var en beskrivelse av henne og hennes liv! Det var derfor hun hadde spart på dette diktet gjennom hele livet.

Dette diktet fant jeg i den siste notatboken til bestemor. At hun har tatt vare på det et helt langt liv, sier noe om hva det har betydd.

Jeg har nå bestemt meg for hvordan jeg skal jobbe videre, og hvilken historie jeg EGENTLIG skal fortelle. Det er en lang vei å gå, men jeg har gode sko, en masse verktøy, samt en del gode hjelpere på veien. Passer vel ganske godt for en historie som finner sted til lands som til vanns – og i luften med.

Del på: