Erase and rewind II

En del av researchmaterialet mitt, minner fra et levd liv.

Jeg har vært så fast bestemt på hvilken historie jeg skal fortelle i boken min – beretningen om min bestemors forunderlige og dramatiske liv. Jeg har sikkert brukt noen tusen timer på research, skriving, gjennomlesing av brev, memoarer, notisbøker og alt det som måtte ligge igjen etter bestemor Randi. Jeg kjenner mange av tankene hennes, valgene hennes og trolig årsaken til hvorfor hun valgte som hun gjorde. Og jeg ser at alt det jeg har oppdaget, alt det jeg kan fortelle familien, og i særdeleshet en eneste klargjørende sannhet, har fått så stor betydning at den vil forandre flere enn meg for resten av livet. Ja, faktisk, slik er det. Innsikt gir forståelse, og forståelse gir mening. Derfor må jeg altså forandre vinklingen i boken, jeg kommer ikke utenom.

Jeg har tidligere fortalt at jeg har hyret inn en forlagskonsulent som profesjonell leser og rådgiver. Nå har hun heldigvis sporet meg inn på hvilken vei jeg bør ta videre, og heldigvis varte ikke frustrasjonen over å innse at en forandring måtte til særlig lenge. Plutselig var det helt opplagt for meg hvilke grep jeg må gjøre for å fortelle den historien som virkelig er viktig. Og lykken er at jeg faktisk har det meste av det jeg trenger av underlag allerede, jeg må bare flette det sammen og tilføre det som setter det hele i perspektiv. Jeg er også heldig, og svært takknemlig for, at jeg har så mange gode venner som også er flotte støttespillere. De hjelper meg stadig å løfte blikket slik at jeg kan se ting fra nye sider, ikke minst har jeg de siste dagene fått så mange boktips at jeg tror ferielektyren er reddet for hele sommeren!

Jeg kjenner allerede at det klør i fingrene etter å komme i gang igjen, nå med den nye vinklingen av historien. At forlagskonsulenten min fortsatt har tro på meg og heier meg videre betyr enormt mye. Jeg tar altså ferie med et hode som går på høygir – og med forventning om, og glede over, å få jobbe videre med dette begivenhetsrike, merkverdige og tankevekkende prosjektet som gjør at jeg stadig blir bedre kjent med min egen bestemor– og med meg selv.

Ha en strålende, varm og helt fantastisk sommer, alle sammen!

Del på:

One Comment on “Erase and rewind II

Kommentarfeltet er lukket