I disse synopsistider

Jeg er tilbake fra to fine dager i Trollhättan, der temaet var alt fra storytelling til pitching (hvordan selge inn en idé) og kreativ tenkning. Det var svært interessant, og ikke minst var det en del spennende folk å snakke med. Jeg traff blant annet en forfatter/manusforfatter som hadde en del gode tips å komme med. Han synes det jeg fortalte fra historien hørtes svært interessant ut, men mente at jeg burde begynne med å skrive en bok, siden jeg aldri ville kunne få med alt i et TV/filmmanus siden. Så for min egen skyld, for å være sikker på at jeg en gang får fortalt hele historien, bør jeg kanskje tenke på det. Hmmmm…

I dag er det første del av et nytt kurs i storytelling, med utgangspunkt i et synopsis på den historien vi selv vil jobbe med. Derfor var jeg jo nødt til å sette meg ned i helgen og faktisk skrive ned historien med mine egne ord. Faktisk ganske rart å begynne å bearbeide stoffet så konkret, selv om det er mange detaljer som jeg ikke har funnet ennå. Jeg gleder meg nå til å begynne å se på vinklinger og fokus. Skal dette være personfokusert, der vi stort sett følger en hovedperson? Følger vi flere personer samtidig, eller deler inn i tidsepoker hvem som har mest fokus? Skal skipsfartshistorien være en underliggende rød tråd? Her er det MYE å tenke på!

Tom Egeland har en flott forfatterblogg, der han kommer med mange gode og konkrete tips for skriving. Den skal jeg skjele litt til fremover.

Del på: