Meet the new guy

Det er vel en gang slik at de fleste folk på 89 år følger sin generasjons tanker og oppfatninger om ting, synes det nye er for nytt, og at ting var bedre før. Ikke så rart det. Vi førtisene synes det underlig at fjortisene orker å gjøre lekser  – mens de ser på TV  – og hører musikk på iPod’en – og chatter med venner  – og er på Facebook – og…

Trygve i Stockholm
er av den sorten 89´åringer som liker å holde topplokket i sving, som han selv beskriver det, og som for tiden holder på å slite ut sin 5. PC. Under hele sin arbeidskarriere har han ført notatbøker over ting som er skjedd og ting som er sagt. For å være sikker på at han ikke skal kjede seg har han så ført dette inn på data. Familiehistorien har han holdt på med i hele min levetid. Og for sikkerhets skyld er den skrevet ned på både norsk og svensk, slik at både familie og barnebarn – OG slekten i Norge skal kunne ha den for ettertiden. Det er et fantastisk arbeid, og et fantastisk verdifullt arbeid! Trygve er en skikkelig forteller, og mens man leser, er det lett å la seg falle inn i miljøene han beskriver, om det er som liten gutt i Amerika eller voksen mann i Stockholm. Han forteller om far, mor, fars familie, mors familie, oldeforeldre, tanter og onkler. Ja, for det var jo ikke bare disse tre søstrene som giftet seg med tre brødre – brødrene hadde  også en søster som giftet seg med søstrenes bror, altså fire søsken på hver side som gifter seg med hverandre. Hva var egentlig grunnen til det, tenker jeg?

En nordmann bosatt i Sverige laget Danmarkshjertet
Den første dagen sendte Trygve meg kanskje 10 e-poster med ulike historier. Dagen etter ringte han. Og siden har vi holdt ganske hyppig kontakt. Jeg har fått en kompis på 89 år. Og jeg er stolt av ham. Han har også jobbet i reklamebransjen. Kanskje det er derfor vi snakker så godt sammen? I 1968 laget han på oppdrag fra Danmarks Turistråd det som vel må kalles logoen til Danmark: Danmarkshjertet. Et symbol som er blitt så kjent og kjært, kanskje fordi det er så opplagt? Det var derimot ikke like opplagt å få det solgt inn i sin tid, det skal jeg fortelle om i et eget innlegg. Men hjertet har  holdt i mer enn 40 år, og til og med dronning Margrethe har dekorert ham for det. Joda, det er godt å være norsk i Danmark – eller kanskje også i Sverige.

 

 

Del på:

3 Comments on “Meet the new guy

  1. oiiii, kult at det er onkel Trygve som har «laga» deilig-å-være-norsk-i-danmark-hjertet…….smiler-…:))

Kommentarfeltet er lukket