Foredrag: Oppvåkning – og et nytt tidsskifte?

Kvinnekampen er langt fra over, og nå kan det se ut for at vi trenger et nytt tidsskifte! I et personlig og inspirerende foredrag, basert på arbeidet med sine egne bøker, vil forfatter og formidler, Lena Roer, fortelle om kvinnekamp og hverdagsmot – i dag og for 100 år siden!

Lena Roer hadde lang fartstid som tekstforfatter i reklamebransjen, men ingen forfatterambisjoner, før den spesielle og gripende historien om hennes egen bestemor Randi krevde å bli fortalt. Den første romanen «Ringrosen» er en historie om å vokse opp og finne sin egen vei og styrke – til tross for mye ytre motstand.

I oppfølgeren «Tideverv» følges unge Randi inn i voksenlivet og valg av utdannelse i de opprørte årene under og etter første verdenskrig. På sin vei møter hun mange sterke medsøstre, blant annet kvinneforkjemperen og seksualopplyseren Elise Ottesen-Jensen, hun som ble kalt «Ottar» og som grunnla RFSU i Sverige i 1933. Elise var norsk, men er dessverre svært lite kjent i hjemlandet. Hennes tanker og meninger er derimot like aktuelle i dag, ikke minst i land der kvinner fortsatt lever underordnet mannen.

I foredraget vil Lena Roer fortelle om bøkene sine, om historien bak og hva hun har lært, ikke minst om kvinners stilling, av å dykke nesten hundre år tilbake i tid. Den gang skjedde det et tidsskifte, et tideverv. Er ikke tiden nå overmoden for et nytt?

Interessert i dette foredraget? Kontakt meg her!

Del på: