Om «Tideverv», en roman fra Calendula forlag

I «Tideverv» følger vi Randi fra roman nummer 1, «Ringrosen», videre gjennom tro, tvil og tøffe valg, i en medrivende og inspirerende historie om kvinnekamp og hverdagsmot i en svært omskiftende tid, et tideverv. Omstendighetene fører Randi i kontakt med en rekke sterke medsøstre, blant dem Elise Ottesen-Jensen, den norske kvinneforkjemperen som som har gitt opphavet til «Ottar»-navnet og som i sin tid også grunnla RFSU i Sverige.

Kjøp boken direkte på nett her!

Tideverv med Ringrosen, første roman i trilogien om Randi

Tideverv med Ringrosen, første roman i trilogien om Randi

«Tideverv», baksidetekst på boken:

I en opprivende tid etter første verdenskrig prøver hele nasjonen å få hverdagen på gli etter lang tids frykt, streng rasjonering og spanskesyken. Også i Randi Svendsens unge liv har det vært mange dramatiske opplevelser – morens død var en av dem. En februardag i 1919 blir Randis liv nok en gang snudd på hodet, når papa, som skal returnere til jobb og liv i USA etter en visitt i Norge, gir datteren én natt til å velge et yrke hun kan forsørge seg på. For en ung kvinne på 16 år er det en skjellsettende avgjørelse å ta.

I «Tideverv» følger vi Randi gjennom tro, tvil og tøffe valg, i en medrivende og inspirerende historie om kvinnekamp og hverdagsmot i en svært omskiftende tid, et tideverv. Omstendighetene fører Randi i kontakt med en rekke sterke medsøstre, blant dem Elise Ottesen-Jensen, den norske kvinneforkjemperen som som har gitt opphavet til «Ottar»-navnet og som i sin tid også grunnla RFSU i Sverige.

«Tideverv» er den andre romanen i trilogien om Randi, som begynte med «Ringrosen. Jakten på en sannhet» i 2014 (Juritzen forlag). Historien bygger på virkelige hendelser fra livet til forfatterens bestemor. Les om hvordan jakten på Randis historie startet.

Liv Gade liker Tideverv

Bokinspirator Liv Gade anbefaler «Tideverv»!

«Tideverv er en sterk og oppriktig roman, skrevet med innsikt og innlevelse. Personene trer levende ut av boksidene. Du blir kjent med dem, og glad i dem. Denne boken fortjener mange lesere! Anbefales på det varmeste» – Liv Gade, bokinspirator

 

Dette sier leserne:

– Godt Nyttår. Da er jeg godt i gang med «Tideverv». Har lånt den på mitt lokale bibliotek.Jeg har ettermiddagsskift idag, men våknet tidlig og ble liggende å lese. Ei bok det er vanskelig å legge fra seg. Du er så flink til å engasjere. Akkurat nå er jeg «midt i jula». Fint skildret. Kjente nesten den samme kriblinga i kroppen som jeg opplevde som barn. Får en del aha-opplevelser av å lese om Randi. Akkurat som jeg kjenner henne og kan sette meg inn i hennes følelser. Ha ei fin uke; jeg blir nok å «følge» deg videre.

– «Tideverv» er så godt skrevet at jeg nesten ikke greier å legge den fra meg! Anbefales herved til alle som ikke har kjøpt den ennå!

– «Kunne ikke legge boka fra meg, begynte i går og ferdig nå. Tusen takk, likte den enda bedre enn «Ringrosen». Alt snakket til meg, tusen takk!»

– «Beste bøker ever! Venter på nummer tre!»

– «Holder på med bok nr 2, og den er så utrolig bra. Har jeg hørt at du skriver på den 3? Den må jeg ha.»

 

Kjøp innbundet bok direkte på nett her eller som e-bok her

Del på: