En liten h(j)ulehilsen!

Det finnes mange skatter i bestemors gamle postkortalbum. Dette kortet fikk Randi av sin far julen 1913, året etter at mama døde. Vi ser at han var i Danmark, mens hun skulle feire sin andre jul med kun lillebror og tante Sevy i Kragerø. Jeg vet at Randi feiret jul med sin far kun to ganger, en gang da hun var ett år og en gang som voksen. Det er en julefeiring jeg faktisk skal skrive om, i bok nummer tre! På dette kortet kan det se ut for at hun har forsøkt å skrive over farens skrift. De få ordene, det store savnet. Lurer på hva hun tenkte …

 

Her i skrivehulen jobbes det jevnlig, og det er utrolig spennende å se hvordan historien videre utvikler seg. Den har blitt ganske annerledes enn hva jeg opprinnelig trodde da jeg skrev “Ringrosen”, men slik blir det vel når du leter, pusler sammen, tenker, finner ny informasjon, fortsetter å fundere, pusler litt mer – og plutselig innser at visse ting ikke er tilfeldigheter og slumpetreff, men antakelig svært bevisste valg. Og selv om det jeg skal fortelle foregår for nesten 100 år siden, har historien er forunderlig evne til å gjenta seg. Derfor blir valgene også stadig like aktuelle.

Med disse tankene ønsker jeg deg en deilig julefeiring, med kjærlighet, lys og samhold. Ta vare hverandre. Vi høres på “Nyaaret”!

Del på: