Kunsten å flyte (med)

Det hender vi kaver og bakser, strever og trår vannet for å holde oss flytende. Jeg har også vært der, mange ganger… Men, når vi gjør alt for å holde oss oppe, klarer vi heller ikke å komme oss videre, for all energi går med på å holde nesa over overflaten.

Noen dyrekjøpte erfaringer har lært meg at jeg kan velge å gjøre det enklere, men det krever at jeg faktisk klarer å gjøre lille, men veldig skumle: Å slippe taket. Løse opp grepet som har festet seg som en klo i både tanker og hjerte, og heller se hva som kommer min vei når jeg flyter av sted. Det kan jo være noe godt som kommer rekende på ei fjøl, eller det kan være at når jeg er der, uten redningsvest og sikkerhetsnett, uten å ane om jeg noengang vil klare å hale meg inn til land igjen – at det akkurat er da noen vil sende meg en livbøye?

I denne rare og ganske ensomme forfattertilværelsen, som også gir meg så enormt mange gleder at jeg aldri ville være den foruten, har jeg innsett at det meste fungerer best når jeg lar meg flyte av sted, både i skriveprosessen, men også med alt som skjer rundt den boka som allerede er ute. Jeg kan rett og slett ikke tenke for mye på den, for da får jeg ikke plass til det nye som er i ferd med å vokse inn i meg, manuset som forbausende nok stadig får flere og flere sider. Ikke desto mindre er det utrolig godt når, eller at, noen plutselig ser meg, og spør om å få være med på ferden. Heller det, enn å stanse meg, for det er ikke lenger mulig.

Jeg har en følelse av at noe veldig fint er i ferd med å ta form nå. I hver fall håper og tror jeg det. Når jeg er sikker, skal jeg fortelle mer.

Det var bare det jeg ville si. Nå skal jeg nok en gang flyte med, eller kanskje heller stupe inn i en historie som foregår flere år etter at jeg slapp Randi sist. Det er nemlig noe jeg har vært så spent på å finne ut av, at jeg like godt måtte skrive det ut med en gang. Dét er det jo jeg som bestemmer. Å velge å være i flyten er mye vanskeligere…

Del på: