Ønsker Eder alle en Glædelig Paaske!

Det er mange vakre kort i bestemor Randis gamle postkortalbum, og i anledning påsken har jeg lyst til å vise deg dette! Postkortalbumet har vært svært viktig for meg, for det var her jeg begynte å lete etter bestemors historie. Hva var det egentlig hun hadde opplevd som barn? Da jeg startet, husket jeg bare brokker av de historiene hun fortalte da jeg var liten. Så arvet jeg albumet, og begynte å lete – på kortenes bakside! Klarer du å lese papas vakre håndskrift?

Har du lyst, kan du følge jakten min på den gamle bloggen min “Da ‘Siam’ sank”. Den opprettet jeg egentlig som en logg for mitt eget arbeid, og jammen har det vært fint å ha dokumentert alt det rare og spennende som har skjedd på veien i letingen etter historien hennes. Men, selv om “Ringrosen” er basert på en sann historie, vet jeg selvsagt ikke alt. Historien er bygget opp basert på fakta, fiksjon og fornemmelser. Dette er min sannhet. Min historie om bestemor. Hun var en sterk kvinne hele livet, og jeg har lurt en del på hvordan hun kunne ha denne styrken, hun som bar på en så stor sorg. Sorg og savn er universelle opplevelser, selv om de opplevelses så forskjellig. Kanskje det er noe å lære av et ekte levd liv?

 

Dette bildet er fra Randis ungdomstid. Jeg tenker at det kan være tatt en fin vårdag, antakelig rundt 1920. Kanskje var det i forbindelse med en påsketur? Randi sitter helt til venstre. Hvem de andre er, ikke minst de kjekke karene, vet jeg ikke. Derfor blir jeg også nysgjerrig… For hvem vet, kanskje dette også er en ny puslespillbrikke i den videre historien om Randi? Jeg skriver på den nå.

God påske – eller som det heter i min verden: Glædelig paaske!

Her kan du se flere fine gamle påskekort fra bestemors postkortalbum.

 

Del på: